Veronika Postová

Veronika Postová
klinická naturopatie, celostní přístup ke zdraví

Avokádové vafle bez cukru, bez mouky

Výborná, rychlá snídaně/svačina/večeře – jak kdo chce 

Recept jsem objevila před rokem v knize Cukrfree-9ti týdenní program. Janina ho má umístěný i na svém blogu.

Já jsem místo lískooříškového másla použila kešu máslo, které  mi víc chutná. Je sladší a já sladké snídaně miluju 

Nevím, jestli mám menší vaflovač, ale já ze čtyř vajíček a jednoho avokáda udělám až osm vaflí. Vafle jsou velmi syté, proto mi většinou bohatě stačí jedna. Díky půl hodině práce máme tedy všichni výbornou snídani ze skutečných potravin miniálně na tři dny a ušetříme tak nejen čas, ale i finance.

Pokud nechceme jíst tři dny po sobě stejnou snídani, dám vafle do mrazáku. Je strašně super ráno vyndat vafli z mrazáku a mezitím si dát studenou sprchu, zacvičit si pro zahřátí, udělat si luxusní bylinkový čaj, ozdobit vafli tím, na co mám zrovna chuť nebo tím, co je zrovna doma a musí se sníst  a snídaně je hotová!

Jak vafle udělat?

Vaflovač potřu kokosovým olejem. Do mixéru rozbiju čtyři vajíčka od šťastných slepiček. Přidám jedno avokádo pokrájené na kousky. Přidám dvě lžíce kešu másla. Mixuju. Rozprostřu na vaflovač. Po 2-3 minutách hotovo 


S čím vším?

Vafle miluju se zakysanou smetanou a lyofilizovanými jahodami, rybízem a sušenými brusinkami, makadamovými a para ořechy.

Další dny ale různě obměnuju – s marmeládou, s Cukrfree nenutellou, s banánem, borůvkama, jogurtem…

Když nebyla chuť na sladkou snídani vyzkoušela jsem i s vajíčkovou pomazánkou a petrželkou a byly výborné!

Opět se mi ověřilo, že čím jednodušší recept z minima ingrediencí, tím lepší – ve všech směrech.

A zítra zkusím s právě naklíčenými semínky alfalfy, ředkvičky a manga

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *